Gymvereniging Eendracht Exloo

Olympisch Exloo tijdens de Nationale Sportweek


Van vrijdag 15 september t/m zondag 24 september 2023 is de Nationale Sportweek. Dit is hét moment om meer inwoners in beweging te brengen en het lokale sportaanbod een impuls te geven. Want sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Tijdens de Nationale Sportweek is het doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier te laten sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier.


Venray, Dordrecht en gemeente Aa en Hunze & Borger-Odoorn zijn de drie host cities van de twintigste Nationale Sportweek. Door heel Nederland organiseren gemeenten/sportbedrijven, sportbonden, sportclubs en scholen activiteiten om meer mensen in beweging te brengen. Iedere gemeente, sportbond, sportclub en school kan meedoen. De drie host cities van de Nationale Sportweek pakken extra groot uit. Zij zetten lokaal de sport nog eens éxtra in de schijnwerpers en organiseren tien dagen lang extra activiteiten voor inwoners.


Op zondag 17 september kan iedereen kennismaken met de sportverenigingen uit Exloo tijdens 'Olympisch Exloo'. In het kader van de Nationale Sportweek worden in de beweegtuin, achter het gemeentehuis in Exloo, demonstraties en clinics aangeboden door de Rijvereniging Exloo, Gymvereniging Exloo, Gymvereniging de Eendracht, Mountainbiken door Biking Neighbours, Tennis door OTC Voevke, Golfclub Exloo, Judo door Juveko, Volleybalvereniging OSR en Stoelgym door Meta Koerts. Jong en oud zijn van harte welkom tussen 11:00 – 14:00 uur om kennis te maken en mee te doen.


GV Eendracht organiseert tijdens Olympisch Exloo freerun clinics van een half uur om 11.30, 12.30 en 13.30 uur en voor de kleinsten, t/m 7 jaar, hebben we van 11.00 - 14.00 uur het nijntje pleintje, inclusief nijntje zelf! Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.


Verder hebben we in de Nationale Sportweek op vrijdag 22 september een freerunjam in Sporthal De Koel in Borger, in samenwerking met GV Volhouden uit Borger. Deze dag komen de freeruntrainingen in Exloo te vervallen! Aanmelden voor de freerunjam kan via deze link: https://www.actiefborgerodoorn.nl/activiteit/347406/freerunning-jam.


Voor meer informatie over de Nationale Sportweek, zie de website van Actief Borger-Odoorn.